SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Heerlijke groentestoof met vleesvervanger

0

Heb je behoefte aan een diner met een vleesvervanger? Maak dan deze heerlijke groentestoof met vleesvervanger eens klaar! Dit keer kies ik voor kikkererwten als vleesvervanger. Kikkererwten zijn supergezonde en heerlijke vleesvervangers die veel eiwitten bevatten.

Wist je dat 100 gram kikkererwten al zo’n 19 gram eiwit bevat?

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 aubergine
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 300 gram winterpeen
  • 150 gram kikkererwten
  • 1 fijngehakt knoflookteentje
  • 1 stukje gember 5×5 cm
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden
  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • klein bosje peterselie
  • 100 ml soja yoghurt

Zo maak je de heerlijke groentestoof met vleesvervanger klaar

Snijd de gember, peper en knoflook heel fijn en de aubergine in blokjes en de peen in halve maantjes.

Verhit de kokosolie in een stoofpan/braadpan en fruit hierin de gember en knoflook.

Bak daarna de aubergine en peen ongeveer 2 minuten mee en voeg dan de peper, Ras el Hanout en kaneel toe. Roerbak dit geheel 1 minuutje.

Voeg de tomatenblokjes toe. Leng het mengsel eventueel aan met 100-150 ml water.

Spoel de kikkererwten schoon en laat ze uitlekken. Voeg deze aan het mengsel toe, wanneer het ongeveer 15 minuutjes al staat te pruttelen.

Breng het geheel op smaak met eventueel wat Himalaya zout en zwarte peper, of wat meer Ras el Hanout kruiden.
Laat het geheel garen totdat de kikkererwten gaar zijn.

Het gerecht aftoppen met wat verse peterselie en een schaaltje yoghurt als side dish erbij maakt het helemaal af!

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere en gezonde recepten?

Delen:

Plaats een reactie