SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Goedkope en eenvoudige maaltijden

0

Gezond eten kan duur zijn en lastig klaar te maken. Maar gelukkig hoeft dat niet altijd. Ben je bijvoorbeeld een student en heb je weinig te besteden, maar wil je toch graag gezond eten? Dan zijn er vast wel een aantal van de volgende goedkope en eenvoudige maaltijden die jij klaar kunt maken.

Goedkope en eenvoudige maaltijden

De volgende goedkope en eenvoudige maaltijden bevatten eiwitten en groenten en zijn daarom ook nog eens gezond. Probeer de volgende gerechten maar eens uit!

Gebakken eieren met groenten

Eieren zijn erg goedkoop, zijn zeer voedzaam en iedereen kan een gebakken ei maken. Je kunt er van alles doorheen doen wat je wilt. Vaak heb je deze producten al in huis. Denk aan ui, tomaat, paprika, kaas of ham.

Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de groenten een paar minuten tot ze zacht zijn. Kluts 3 eieren in een kom met een beetje peper en zout en giet dit over de groenten. Even mengen en op een laag vuur laten stollen. Strooi er wat geraspte kaas over en als het ei goed gestold is serveren. Eventueel op een bruine boterham. Heerlijk!

Kipfilet met zoete aardappel en broccoli

Dit is een heerlijke combinatie waarmee je ook nog eens voldoende eiwitten, vezels en vitaminen binnen krijgt. Grill de kipfilet in de grillpan in een minuut of tien, kruid het naar smaak. De broccoli kun je even kort koken in een pannetje met water en bouillon. De zoete aardappel heeft een heerlijke smaak en kun je simpel bakken in een koekenpan met een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Pangasiusfilet met groente en rijst

Vis is lekker, gezond en pangasius is niet duur. Het is erg gemakkelijk klaar te maken. Leg de filet in een hete (grill)pan en bak beide kanten in 4-5 minuten gaar. Als de vis bijna uit elkaar valt is het gaar.

Rijst koken is zeer eenvoudig. Volkoren rijst is gezonder, vanwege de vezels. Kies dus bij voorkeur die variant. Als groente kun je kiezen voor worteltjes, broccoli, bloemkool of bijvoorbeeld sperziebonen. Wat jij lekker vindt.

Al deze maaltijden zijn heel eenvoudig en snel te bereiden, zijn goedkoop, gezond en vooral erg lekker! We horen het graag als je een van deze gerechten geprobeerd hebt. Heb je vragen of heb je zelf een recept? Laat dan even een reactie achter.

Delen:

Plaats een reactie