SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Gezonde producten met veel eiwitten

0

Als je iets wilt eten dat goed vult is het aan te raden om iets te nemen dat veel eiwitten bevat. Eiwitten geven je namelijk een vol gevoel zodat je niet teveel eet op een dag. Maar welke producten zijn nou rijk aan eiwitten? Omdat we graag niet teveel calorieën en koolhydraten willen eten zullen we een lijstje geven van eiwitrijke producten die ook geen of nauwelijks koolhydraten bevatten.

Producten met veel eiwitten

Een goede bron van eiwitten zijn natuurlijk eieren. Lekker om te bakken, maar ook gekookt heerlijk en voedzaam. Er zijn echter producten die nog meer eiwitten per 100 gram bevatten dan eieren. Eieren bevatten 12,5 gram eiwitten per 100 gram.

Vis en schaaldieren bevatten veel eiwitten en zijn ook erg lekker. Voorbeelden zijn garnalen, ansjovis, kabeljauw, tonijn, zalm en tilapiafilet. Deze producten bevatten tussen de 14,5 en 26,3 gram eiwitten per 100 gram. Zet dus zeker regelmatig een lekker vers visje op tafel.

Ook kip, rundvlees en varkensvlees zitten vol eiwitten, wel 23,5 gram, 20,9 gram en 19,3 gram per 100 gram. Deze vleessoorten kun je uitstekend bij het avondeten nemen, maar ook als tussendoortje een paar plakjes kipfilet of rosbief is prima. Aanvullen met lekker veel verse (geroosterde) groenten en je hebt een voedzame en lekkere maaltijd.

Verder zijn amandelen, pindakaas en pinda’s producten met veel eiwitten, maar let op! Ze bevatten wel veel calorieën en koolhydraten. Je kunt gerust af en toe een beetje nemen, maar hou het beperkt.

Natuurlijk is een maaltijdshake van Shakeplus ook een prima manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Een bereide shake bevat zo’n 20 gram eiwitten!

Kies dus voor deze eiwitrijke producten als je vaak trek hebt gedurende de dag en vaak teveel eet. Door bewust voedzame producten te kiezen zul je minder snel teveel eten.

Delen:

Plaats een reactie