SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Gezonde en krachtige kruiden

0

Gezond eten en flink sporten zorgen voor een snelle stofwisseling, maar er is nog een manier om je stofwisseling te versnellen. Gezonde en krachtige kruiden kunnen je stofwisseling nog een zetje in de goede richting geven. Het is natuurlijk niet zo dat je door kruiden te gebruiken verder niks meer hoeft te doen, maar kruiden in je maaltijden verwerken kan zeker helpen je lichaam een betere stofwisseling te geven en je vetverbranding te stimuleren.

Gezonde en krachtige kruiden

De volgende kruiden en specerijen hebben een positief effect op je stofwisseling en vetverbranding:

Cayennepeper

We kennen allemaal wel het branderige gevoel in je mond als je iets pittigs eet. Dit komt door capsaïcine. Capsaïcine verhoogt je lichaamstemperatuur, waardoor je een snellere stofwisseling krijgt. Gebruik dus eens wat vaker een beetje cayennepeper in je maaltijd om je vlees of vis een beetje extra pit te geven.

Gember

Gember kun je in verschillende vormen gebruiken. Je kunt het vers eten, in poedervorm door bijvoorbeeld marinades of wat gember door een roerbakgerecht raspen. De smaak is vrij sterk en uitgesproken, gebruik er niet te veel van om te voorkomen dat het gaat overheersen. Neem ook niet de versie in siroop, dat barst van de suiker.

Gember bevat de stof gingerol en dit zorgt net als capsaïcine in pepers voor een verhoging van de verbranding in het lichaam. Hierdoor ga je meer calorieën en vet verbranden.

Kurkuma

Kurkuma is een familielid van gember. Je vindt kurkuma vooral in de Indiase keuken, bijvoorbeeld in curry. Kurkuma is een sterk antioxidant, werkt ontstekingsremmend en geeft de stofwisseling een boost. Je kunt dit poeder bijvoorbeeld gebruiken in soepen, sauzen, rijstgerechten, gebakken eieren of over geroosterde groenten strooien.

Kaneel

appel-kaneelKaneel kennen we allemaal vooral van gebak waarin het verwerkt zit. Helaas is gebak niet al te gezond voor ons, maar je kunt kaneel ook in andere gerechten gebruiken. Doe een beetje kaneel door een bak frisse Griekse yoghurt voor een heerlijke smaak of strooi het over stukjes appel voor de heerlijke appel-kaneelsmaak. Kaneel helpt bij het verwerken van suikers waardoor deze minder snel als vet worden opgeslagen in je lichaam.

Zo zie je hoe deze gezonde en krachtige kruiden je gezondheid en stofwisseling ten goede kunnen komen. Gebruik ze dus eens wat vaker en maak gebruik van de gezondheidsvoordelen die ze bieden.

Delen:

Plaats een reactie