SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Gevarieerd eten voor weinig geld

0

De meeste Nederlanders vinden gevarieerd eten belangrijk, maar vinden het te prijzig of hebben er te weinig inspiratie en tijd voor. Maar variëren hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Met een paar simpele aanpassingen kun je variatie aanbrengen in je eetpatroon, zonder veel extra kosten.

Gevarieerd eten doe je zo

Plan je menu voor de hele week. Kijk wanneer je meer tijd hebt en plan dan een wat uitgebreidere maaltijd, op drukke dagen houd je het simpel.

Las een variatiedag in. Kies een dag in de week waarop je eens een compleet nieuw recept probeert. Zo ontdek je nieuwe smaken en producten die je lekker vindt.

Door een lijstje te maken van wat je nog in huis hebt en daar, aangevuld met je boodschappen, een gerecht mee te maken zorg je dat je minder hoeft weg te gooien. Dat bespaart geld en daagt je uit om nieuwe gerechten te maken. Ook kiezen voor producten die je kunt bewaren of invriezen scheelt in de portemonnee.

Door een dag vis in te lassen of eens een vegetarische maaltijd te koken kun je prima variëren. Gevarieerd eten kan ook prima door aardappelen af te wisselen met pasta, rijst of bijvoorbeeld een maaltijdsalade.

We gooien met z’n allen heel wat eten weg. Dat is natuurlijk erg zonde. Vaak kun je restjes in een gerecht verwerken. Bijvoorbeeld groenten die over zijn verwerken in een salade, soep of een roerbakgerecht.

Met deze tips maak je gevarieerd eten makkelijker en betaalbaar. Heb jij nog handige tips om te variëren? Laat het ons dan gerust weten!

Delen:

Plaats een reactie