SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Geroerbakt rundvlees met broccoli

0

Vandaag hebben we een heerlijk recept voor gemarineerd geroerbakt rundvlees met broccoli, dat snel en simpel te bereiden is en bomvol smaak en proteïne zit. Ook als je geen Michelin ster op zak hebt kun je dit gerecht voor 4 personen binnen een half uurtje op tafel zetten.

Geroerbakt rundvlees

Rundvlees is een prima bron van proteïne en bevat ongeveer 2 gram creatine per pond, dat helpt als je in de sportschool graag wat spieren wilt kweken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 750gr biefstuk, in reepjes van zo’n 2 cm dik
  • 750gr broccoliroosjes
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1/4 theelepel gemalen rode peper vlokken
  • 150ml sojasaus
  • 2 fijngehakte knoflooktenen

Zo maak je het klaar

Neem een kom en doe de sesamolie, honing, gember, peper vlokken, knoflook en sojasaus erin en mix dit goed door elkaar. Doe het rundvlees in een schaal, giet de helft van de marinade erover en hussel goed door. Laat 20 minuutjes marineren.

Zet een wok of flinke koekenpan op het vuur met de olijfolie en laat goed heet worden. Haal het vlees uit de marinade en bak het 5 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan de broccoliroosjes en de overgebleven marinade toe en roerbak 5 minuten. Serveren maar!

We zijn natuurlijk benieuwd wat jij van dit simpele maar verrukkelijke gerecht met geroerbakt rundvlees met broccoli vindt, dus we horen het graag van je in de reacties als je het gemaakt hebt.

Delen:

Plaats een reactie