SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Eten waar je blij van wordt

0

Je voeding is erg belangrijk voor hoe je je voelt en gelukkig is er eten waar je blij van wordt. Daarom laten we je graag een aantal voedingsmiddelen zien waardoor je je blij en energiek gaat voelen. Dat voedingsmiddelen sterk kunnen beïnvloeden hoe je je voelt kun je merken als je bijvoorbeeld alcohol of cafeïne, suiker of vet tot je neemt. Maar wat moet je dan eten om je lekker en energiek te gaan voelen? Hier volgen er een aantal.

Eten waar je blij van wordt

Groene asperges

Deze krachtige en smakelijke groente bevat een plantaardig tryptofaan, dit verhoogt je serotonine niveau. Als je serotonine niveau te laag wordt kun je je angstig en chagrijnig voelen. Breng het niveau omhoog met lekkere verse asperges en voel je prettig en energiek.

Groente en fruit

In groente en fruit zitten B vitamines en die zorgen voor een goed humeur en meer energie. Ook bevat het antioxidanten die je lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen en ziektes. Met een gezond lijf voel je je beter.

Omega-3 vetzuren

Vette vissoorten zoals zalm, garnalen, tonijn en sardientjes bevatten omega-3 vetzuren en die verhogen het serotonine niveau. Heerlijke verse vis is echt eten waar je blij van wordt!

Koffie of groene thee

Iedereen weet dat de cafeïne in koffie je een lekkere opkikker kan geven. De antioxidanten in groene thee beschermen je lichaam en geven je een flinke boost. Let wel op dat je niet teveel koffie neemt en neemt het het liefst tijdens of vlak na een maaltijd.

Pure chocolade

De dames zullen dit zeker bevestigen, van chocolade word je blij. Pure chocolade is een bron van tryptofaan en net als bij de asperges verhoogt dat je serotonine niveau. Je voelt je blijer en scherper. Neem wel pure chocolade en niet meer dan 1 of 2 blokjes, melkchocolade bevat veel vet en suiker! Een gezond alternatief is ook een Shakeplus eiwitreep, dat is echt verantwoord genieten.

Voel je je niet blij en energiek? Neem bovenstaande voedingsmiddelen wat vaker en je zult zien dat je je vrolijker en energiek zult voelen!

Delen:

Plaats een reactie