SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Eieren eten is goed om deze 4 redenen

0

In het verleden is er wel eens slecht gesproken over eieren eten. Ze zouden teveel vetten en cholesterol bevatten. Niet waar! Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die zoveel voedingswaarde bevatten en ook nog eens erg smakelijk zijn. Je kunt dus makkelijk regelmatig eieren eten, vooral als je spieren wilt bouwen of vet wilt verbranden. Hier volgen 4 redenen waarom.

1. Zeer complete vorm van proteïne

Eieren bevatten zeer hoge kwaliteit eiwitten. 1 ei is goed voor zo’n 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid eiwitten en bevat ook nog eens diverse aminozuren. Aminozuren helpen bij het repareren en regenereren van spieren. Ideaal dus voor mensen die flink trainen, maar ook voor als je niet sport.

2. Linolzuur

Linolzuur zit in de dooier van het ei en helpt je bloedsuikerspiegel onder controle te houden en kan zelf helpen bij het verlagen van je vetpercentage! Dat is nog eens een goede reden om meer eieren te eten.

3. Eieren eten zorgt voor goede cholesterol

Vroeger werd er gezegd dat het slecht was om eieren te eten vanwege het cholesterolgehalte. Het blijkt echter dat cholesterol uit eieren geen effect heeft op het cholesterolniveau in je bloed. Je kunt dus zonder problemen meerdere eieren per dag eten. Eieren eten is dus veilig en gezond!

4. Super vetten

Maar vet is toch slecht? Nou, de omega 3 vetzuren in eieren zijn juist hartstikke goed voor je! Ze werken ontstekingsremmend en zijn van belang bij het behoud van gezonde hersenen en, ook niet geheel onbelangrijk, je hart! Ze helpen je lichaam zelfs met het verbranden van vet.

Zo zie je maar dat eieren eten heel goed voor je is. De dooier bevat zelfs nog een aantal vitaminen en mineralen. Zet dus wat vaker een eitje op het menu en profiteer van al de voordelen van deze lekkernij. En een gemiddeld ei bevat maar 80 calorieën!

Delen:

Plaats een reactie