SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Eet kipfilet voor extra proteïne

0

Als jij graag gezond wilt eten en op een goed gewicht wilt komen en/of blijven, is het belangrijk dat je voldoende proteïne in je eetpatroon verwerkt. Eet daarom vaker kipfilet voor extra proteïne. Het is erg lekker, barst van de proteïne, is veelzijdig en bevat erg weinig vet. Ook uitstekend voor als je veel in de sportschool te vinden bent.

Eet kipfilet voor extra proteïne

Als je vaker een stukje kipfilet eet, krijg je dus meer proteïne binnen. Maar wat doet proteïne nou eigenlijk? Het zorgt er voor dat je een langdurig vol gevoel hebt, ideaal voor als je graag ’s avonds nog te vaak snackt. Daarnaast voedt en helpt proteïne bij herstel en opbouw van de spieren.

Tips voor de lekkerste kipfilet

Als je vaker fipfilet gaat eten kan het natuurlijk een beetje saai worden als je het steeds op dezelfde manier doet. Ook kan het snel droog worden als je het niet op de juiste manier bereidt. We zullen hieronder een aantal tips geven voor lekkere en malse kip.

Neem scharrelkip

Scharrelkip is van een betere kwaliteit dan plofkip, omdat de kip heeft kunnen bewegen. Daarnaast is plofkip vaak volgepompt met water en hormonen. Dat is niet wat je wilt eten, dus kies voor scharrelkip. Het kost iets meer, maar is het waard.

Gebruik marinades

Is jouw kipfilet vaak te droog? Hou je kip malser en geef het meer smaak mee door het een uur of 8 in een marinade te leggen. Gebruik kruiden, olie en bijvoorbeeld wijn of citroensap.

Wrijf er kruiden in

Een andere en snellere manier om je kip een heerlijke smaak mee te geven is het inwrijven met je favoriete kruiden. Je kunt kipkruiden gebruiken of je eigen mix maken. Doe een paar druppels olie op de kip om het beter te laten pakken.

Bak het niet te lang

Het kan erg droog worden als je het te lang bereidt, maar te kort is weer gevaarlijk vanwege de bacteriën. Om te controleren of de kip gaar is kun je een vleesthermometer gebruiken. Als de kip in het midden 75 graden is, is het gaar. Laat de kip een paar minuten rusten voor het serveren, de sappen worden dan beter verspreid.

Met deze tips zal je kipfilet beter smaken dan ooit en door verschillende marinades en kruidenmixen te gebruiken gaat het nooit vervelen. Ook heerlijk om op de barbecue te bereiden en vrienden en familie te laten meegenieten. Eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie