SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Eet eierdooiers voor spieropbouw

0

Eierdooiers hebben de naam om niet gezond te zijn vanwege de cholesterol, maar als je ze uit je ei laat heb je smakeloos eiwit over. Vaak gooi je er dan kaas overheen om het nog wat smaak te geven. De vette dooier weglaten en dan vette kaas toevoegen is niet bepaald zinvol. Eet de dooier dus gewoon op, het bevat bijna alle vitaminen van het ei.

Eierdooiers en cholesterol

Vroeger kregen we te horen dat je maar 2 eieren per week kon eten vanwege de cholesterol. Maar tenzij je er extra gevoelig voor bent kun je makkelijk iedere dag 2 eieren eten. Het zijn vaak de dingen die je toevoegt die slecht voor je zijn. Spek, ham, kaas, allemaal vol verzadigde vetten die schadelijk zijn. Pas dus op wat je aan je eitje toevoegt!

Vitaminen en mineralen in ei

De eierdooier bevat proteïne, vitamine B12, vitamine D en foliumzuur. Deze stoffen helpen je aderen juist gezond en schoon te houden en de proteïne is essentieel voor de opbouw van spieren. Geniet dus gewoon van je eitje, zeker als je regelmatig traint, maar let op dat je niet teveel vette dingen toevoegt.

Delen:

Plaats een reactie