SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Een verantwoorde traktaktie: Blueberry Cheesecake!

0

Je bent al even lekker bezig in je afvalproces. De eerste kilo’s heb je kwijtgespeeld en je bent ook al lekker wat centimeters kwijt! Hartstikke goed! Maar dan komt je verjaardag om de hoek…Hoe doe je dat nou? Geniet je van die punt taart en neem je de gevolgen (vertraging in je afvalproces) voor lief of sla je je verjaardag het liefst over?

Goed nieuws!

We kunnen ons zo voorstellen dat verjaardagen lastig zijn om mee om te gaan. Maar dan hebben wij goed nieuws voor je! Genieten mag, zeker op je verjaardag en om je te helpen om een verantwoorde keuze te maken,  hebben wij een heerlijke Blueberry Cheesecake voor je uitgewerkt. Uiteraard kun je variëren in fruit; denk aan frambozen, aardbeien en bramen. Of misschien wel een combinatie van fruit! Een punt is nog geen 150 calorieën.

Blueberry cheesecake

Wij maakten de Blueberry variant. Blauwe bessen zijn niet alleen lekker, maar zijn ook erg gezond. Zo bevatten ze een hoop vitamines en mineralen, waaronder vitamine C en een hoop vezels. Blauwe bessen kun je zo uit de hand eten, maar je kunt er ook jam of sap van maken. Ook laten blauwe bessen zich makkelijk invriezen! Wij gebruiken ze vandaag in de overheerlijke cheesecake. We maken in dit recept ook gebruik van ons eigen Shakeplus product. Laten we aan de slag gaan!

blueberry cheesecake

De boodschappen voor 8 punten cheesecake:

Voor de bodem:

 • 2 el kokosolie
 • 10 gram Shakeplus Chocolade shakepoeder
 • 1 el cacaopoeder
 • 25 gram kokosrasp
 • 35 gram kokosmeel
 • 5 gram baking soda
 • 1 groot ei

Voor de cheesecakelaag:

 • 300 gram Optimel Griekse yoghurt
 • 150 gram Hüttenkäse
 • 1 scoop Shakeplus Vanille shakepoeder
 • 1 el citroensap
 • 2 eieren
 • 125 gram blauwe bessen

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Plak tegen de randen een op maat geknipt stukje bakpapier. Doordat je de randen hebt ingevet, blijft dit prima plakken. Doordat je de springvorm volledig bekleed met bakpapier, voorkom je straks dat de cheesecake blijft plakken aan de randen.

Smelt de kokosolie en doe in een beslagkom. Voeg de Shakeplus Chocolade shakepoeder en cacaopoeder toe. Mix goed door elkaar met de mixer. Vervolgens voeg je de kokosrasp, kokosmeel en baking soda toe. Het wordt een kruimelig geheel. (Kokosmeel onttrekt een hoop vocht uit je beslag, daardoor wordt het kruimelig). Als laatste mix je het ei er doorheen.

Stort het kruimelige deeg op de bodem van de springvorm en verdeel deze met vochtige handen over de bodem. Bak deze nu in 10 minuten krokant af in het midden van de oven. Na deze 10 minuten haal je de springvorm uit de oven en laat je deze even afkoelen, terwijl je verder gaat met de cheesecakelaag. Laat de oven wel aanstaan!

De cheesecakelaag

Mix de Optimel Griekse yoghurt, Hüttenkäse en Shakeplus Vanille shakepoeder goed door elkaar heen totdat het een (redelijk) glad beslag is. Voeg vervolgens de eieren en citroensap door en mix nog even goed door. Meng nu de blauwe bessen door het beslag met een lepel en stort de cheesecakelaag op de afgekoelde bodem.

Bak de cheesecake nu in 45 minuten in het midden van de oven. Na deze 45 minuten zet je de oven terug naar 100 graden en laat je de cheesecake nog even een kwartiertje bakken in de oven. Als het goed is, is je cheesecake nu gaar, als je met de vorm een beetje heen en weer gaat, blijft de binnenkant wel een beetje beweeglijk. Dit is helemaal prima.

Laat de cheesecake nu afkoelen en als laatste nog een uurtje in de koelkast.

Eventueel kun je de cheesecake nog garneren met wat extra blauwe bessen! Serveer bij een lekker kopje koffie of (verse) muntthee en laat je visite lekker meegenieten!

blueberry cheesecake

Delen:

Plaats een reactie