SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Een eiwitrijk ontbijt vermindert de lekkere trek

0

Ben jij iemand die vaak lekkere trek heeft en het moeilijk vindt om daar niet aan toe te geven? Koekjes, snoep, chips en chocolade zijn natuurlijk lekker, maar niet best voor je gezondheid. Je kunt zorgen dat je minder trek in dergelijke ongezonde dingen krijgt, door dagelijks een eiwitrijk ontbijt te nemen!

Hoe ziet zo’n eiwitrijk ontbijt eruit?

Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten en ook prima in een ontbijt te verwerken. Gun jezelf de tijd om een eitje te bakken of koken of kook de avond van tevoren een paar eieren en doe die bijvoorbeeld op brood. Ook de eiwitten uit rundvlees, kip, kalkoen en zalm zijn prima. Probeer zo’n eiwitrijk ontbijt maar eens 7 dagen achter elkaar en ervaar zelf dat je minder trek in zoete en hartige tussendoortjes krijgt.

De voordelen van eiwitrijk ontbijten

De dag beginnen met een eiwitrijk ontbijt heeft meerdere voordelen. Allereerst zorgt het dat je genoeg energie hebt om aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt het zoals hierboven besproken dat je geen hongergevoel hebt. Het is dus ook goed om voldoende eiwitten te eten als je wilt afslanken. Je laat namelijk de tussendoortjes die je anders zou nemen staan.

Verder zorgt het eten van deze eiwitten voor de aanmaak van Dopamine. Dopamine zorgt er voor dat je je gelukkig voelt. Heerlijk toch om de dag met een prettig gevoel te beginnen? Redenen genoeg om je ontbijt aan te passen en meer eiwitten te nemen!

Delen:

Plaats een reactie