SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Een brownie gezond? Deze wel!

0

Iedereen houdt van lekker eten, maar helaas zijn de lekkerste dingen vaak niet erg gezond. Ze zitten vol met suiker, vet en barsten van de calorieën. Nou hebben we hier een recept voor een heerlijke brownie op basis van zoete aardappel!

De zoete aardappel zit vol vitaminen en mineralen en zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel. Een stuk beter voor je dan de gewone aardappel. Maar hoe tover je zoete aardappels om in een lekkere brownie?

Nodig voor gezonde brownie:

  • 400 gram zoete aardappel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram dadels zonder pit
  • 4 eetlepels rauwe cacao
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel vanille extract

Aan de slag

Eerst kook je de zoete aardappels ongeveer een kwartier totdat ze zacht zijn.

Terwijl ze afkoelen ga je verder met de dadels. Het gaat het best in een keukenmachine. Blijf malen totdat de dadels een puree zijn geworden en voeg dan de zoete aardappels, vanille extract en rauwe cacao toe en meng dit heel goed totdat het een glad geheel is. Intussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden.

Doe nu bakpoeder, zout en boekweitmeel in een kom en meng dit goed, voeg daarna het mengsel uit de keukenmachine toe en mix dit.

Neem een ovenschaal, leg hier een stuk bakpapier in en vul de schaal met het mengsel. Strijk de bovenkant even glad en zet de schaal voor ongeveer een half uur in de oven, op 180 graden. Na een half uur kun je even in de brownie prikken met een satéstokje om te checken of hij gaar is. Als er niks meer aan het stokje blijft plakken is hij gaar.

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Delen:

Plaats een reactie