SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Koolhydraatarm recept: Courgetti met avocadopesto, zalm en gepofte trostomaatjes

0

Vandaag hebben we een overheerlijk koolhydraatarm recept voor je: courgetti met avocadopesto, zalm en gepofte trostomaatjes uit de oven. Door de spaghetti te vervangen door courgetti krijg jij mooi je extra portie groente binnen! En het mooie van dit gerecht is dat je dit zowel koud als lauwwarm kunt eten. Dat maakt het een perfect gerecht om zomers mee te nemen naar (bijvoorbeeld) een heerlijke picknick op het strand!

Courgette weetje

Wist je dat courgettes een bron van vezels zijn? Vezels dragen bij aan een goede stoelgang en het behoud van een gezond gewicht. Daarnaast zijn courgettes laag in calorieën en redelijk neutraal van smaak, waardoor je deze groente prima kunt combineren met andere groentes of peulvruchten. Maar dus ook als alternatief voor de diverse tarwepasta gerechten. Vandaag maken we een heerlijk romige courgetti. We gaan aan de slag!

De boodschappenlijst voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 1 avocado
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram rucola
  • 250 gram mini trostomaatjes (of cherrytomaatjes)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • handje verse basilicum
  • 200 gram verse zalm (op de huid)

Aan de slag:

Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden.

Halveer de avocado, verwijder de pit en ontdoe de avocado van zijn jasje. Doe in de blender of keukenmachine. Voeg hierbij de rucola, pijnboompitjes, knoflooktenen en basilicum. Pureer tot een romige pesto en breng eventueel op smaak met zout en peper. Blijft de pesto wat aan de dikke kant, voeg dan gerust wat water toe. Doe dit eetlepel voor eetlepel tot je de gewenste dikte hebt.

Leg een bakpapiertje in een ovenschaal en leg de tomaatjes en zalm hier in. Besprenkel de tomaatjes  met de balsamicoazijn en smeer de zalm in met een lepel avocadopesto. Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor een kwartiertje.

Snijd vervolgens kop en kont van de courgette en maak slierten van de courgette door middel van een spirellisnijder of mandoline. Heb je deze niet, dan kun je of bij de meeste supermarkten wel kant en klaar courgetti kopen. Dit is wat duurder in verhouding, maar scheelt jou wat snijwerk. Of je kunt met een kaasschaaf plakken snijden in de lengte van de courgette en daar vervolgens dunne reepjes van snijden.

Tip:

Voor de lauwwarme variant verwarm je nu de pesto even in de koekenpan op een laag vuur. Voeg de courgetti voorzichtig toe en warm even door. Dit duurt maar een paar minuutjes.

Tip:

Voor de koude variant meng je de avocadopesto met de courgetti voorzichtig door elkaar.

Serveer op een mooi bordje en leg de zalm bovenop de courgetti en top af met de gepofte tomaatjes.

Eet smakelijk!

courgetti

Delen:

Plaats een reactie