SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Een verantwoord tussendoortje: Carrotcake muffins

0

Carrotcake

Carrotcake is in de jaren zestig over komen waaien uit Amerika. Maar wist je dat in de Middeleeuwen wortels ook al gebruikt werden in baksels. Om de eenvoudige reden dat wortels makkelijker te krijgen waren dan de schaarse en dure suiker. Dus waar de carrotcake nu oorspronkelijk vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat de carrotcake tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest is in zowel ongezonde als gezonde(re) varianten.

We hebben speciaal voor jou als alternatief voor het tussendoortje een carrotcake muffin ontwikkeld, waarbij we ook ons eigen Shakeplus product gebruiken.  Lekker én verantwoord! We gaan aan de slag!

carrotcake

De boodschappen voor 6 muffins:

Voor de muffins:

  • 1 scoop Shakeplus Banaan shakepoeder
  • 50 gram havermeel (of fijngemalen havermout)
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • een rijpe banaan
  • 1 el kokosolie
  • 100 gram wortelrasp (of wortelpulp)
  • 100 gram magere kwark

Voor de topping:

  • 1 el magere kwark
  • 2 el cream cheese light
  • 1 el Shakeplus Banaan shakepoeder

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

We beginnen met de muffins:

Prak de banaan en meng in een beslagkom met de kwark en kokosolie. Meng vervolgens in een andere beslagkom de droge ingrediënten: Shakeplus banaan shakepoeder, havermeel, baking soda, kaneel, koekkruiden en snuf zout.

Voeg aan de gemengde droge ingrediënten nu het banaan-kwarkmengsel toe. Roer goed door elkaar heen en voeg als laatste de geraspte wortel toe. Spatel goed door elkaar heen.

Vul nu de siliconen muffin bakvorm met het beslag. Het is voldoende voor 6 muffins. (Heb je de siliconen muffin bakvorm nog niet eerder gebruikt, vet deze dan even in. Heb je deze al een poosje in gebruik, dan is dat niet meer nodig.)

Bak de muffins in het midden van de oven voor 15 minuten, verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden en bak nog een 45 minuten. Wordt de bovenkant te bruin naar jouw smaak, bedenk deze dan even met aluminiumfolie. De muffin gaart dan wel door, maar verkleurt niet verder. De muffins zijn gaar als een satéprikker er relatief gaar weer uitkomt.

Ondertussen gaan we vast verder met de topping:

Meng de ingrediënten voor de topping goed door elkaar, zodat het een goed smeerbaar mengsel wordt.

Finishing touch!

Laat de muffins goed afkoelen in de vorm op een rooster. Dit is belangrijk, omdat de muffins smeuïg en zacht blijven vanbinnen. Haal ze vervolgens voorzichtig uit de vorm en smeer de topping op de muffins. Eventueel kun je nog 2 pistachenootjes heel fijn hakken en er over heen uitstrooien.

Eet smakelijk!

Tip:

Zonder topping kun je de muffins prima invriezen. Heb je de muffins al besmeerd met topping, dan zijn deze nog een dag of 3 houdbaar in de koelkast.

carrotcake

Delen:

Plaats een reactie