SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Calorieën verbrand per activiteit

1

Wil jij graag wat gewicht kwijtraken maar weet je niet zo goed wat je moet doen? Heb je geen tijd om uren in de sportschool te hangen maar wil je toch graag bewegen? Dan kun je hier zien welke activiteiten je zoal kunt doen en de calorieën verbrand per activiteit.

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een druk leven. Een baan met lange uren, een gezin en het huishouden. Wanneer moet je dan sporten? Als het je echt moeilijk lukt om tijd vrij te maken hebben we handige tips voor je om tussendoor meer te bewegen.

Tips om meer te bewegen

Onlangs hebben we al laten zien hoeveel verschil het maakt als je bijvoorbeeld op het werk vaker de trap neemt. Maar je kunt meer doen. Pak wat vaker de fiets of ga lopen. Stap eens een halte eerder uit op weg naar werk, zo heb je een lekkere wandeling van 10 minuten.

Calorieën verbrand per activiteit

Hier zie je een lijstje van activiteiten en het aantal calorieën dat je er mee verbrandt. Let op: in dit voorbeeld gaan we uit van een persoon van 70 kilo.

30 minuten wandelen: 123 calorieën
30 minuten stofzuigen: 116 calorieën
30 minuten fietsen: 203 calorieën
30 minuten trap op lopen: 280 calorieën
30 minuten touwtje springen: 431 calorieën
30 minuten hometrainer: 245 calorieën
30 minuten crosstrainer: 175 calorieën
30 minuten huishouden: 123 calorieën

Dit zijn een aantal activiteiten die je in en om het huis kunt doen en als je ze regelmatig doet hebben ze een positief effect op jouw gezondheid en gewicht. Voor meer voorbeelden en het aantal calorieën verbrand per activiteit kun je hier kijken.

Met deze informatie kun je wat extra beweging in je dag verwerken, zonder dat je uren hoeft uit te trekken om naar de sportschool te gaan. Het is aan te raden om dagelijks minimaal 30 minuten te bewegen, maar dat hoeft niet aan een stuk. Bijvoorbeeld een boodschap doen op de fiets en 15 minuten stofzuigen is al genoeg. Probeer dagelijks wat extra beweging in te plannen en je zult fitter en slanker door het leven gaan!

Delen:

1 reactie

  1. Ik word soms zo moedeloos van de tips die gegeven worden op diverse sites. Ze lijken voor iedereen geschikt, maar niet voor mij. In 2010 ben ik mijn leefstijl gaan aanpassen en ben ik 17 kilo afgevallen. Echter moeten er nog altijd ongeveer 7 kilo af. Ik sta al 3 jaar stil op 80 kilo. Soms gaat er wat af, soms weer wat bij. Ik heb in 2014 mijn voeding nogmaals aangepast door geen melk meer te nemen, te ontbijten met groene smoothies vol groente, fruit en bv lijnzaad of handje noten. Ik beperk de inname van koolhydraten, maar ban ze niet uit. Ik eet vaak soep, het vult goed en heeft weinig calorieën. Ook salade en vette vis staat op het menu. Verder in de avond altijd veel groenten op het bord, een klein stukje vlees. Klein beetje rijst of aardappels. Pasta kijk ik mee uit, daar gaan mijn darmen van op hol. Ik doe werk buiten, loop soms 120.000 stappen per week. Ik sport 2, 3 x per week en ga in de zomer op de fiets naar het werk. Er gebeurt helemaal niks. Sterker nog, ik kom aan. Ondanks dat ik calorieën bij hou via een app. Ik sta altijd in de min, wat betekent dat ik elke dag minder eet dan ik verbrand. Maar er gaat niks vanaf. Ik word er gek van… Zou Shakeplus mij hierbij kunnen helpen?

Plaats een reactie