SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Verantwoord genieten: Brownie met zwarte bonen!

0

De Brownie

De brownie vindt zijn oorsprong in Amerika. Het is een vrij plat gebak dat over het algemeen compact en kleverig is. In 1893 werd de brownie voor het eerst geïntroduceerd tijdens een expositie. De kok van het Palmer House Hotel bedacht de oorspronkelijke receptuur. Het moest een kleine en handzame traktatie zijn die uit de hand gegeten kon worden. En al gauw werd dat een groot succes. Tegenwoordig is de brownie niet meer weg te denken uit het gebaksegment.

Verantwoord genieten

Helaas is de oorspronkelijke receptuur niet echt verantwoord te noemen en past dit niet in je voedingspatroon als je het programma van Shakeplus volgt. Gelukkig hebben we een versie bedacht van de brownie met gebruikmaking van ons eigen Shakeplus product die wel verantwoord is. Een stukje is nog geen 100 calorieën. Zo kun je af en toe toch verantwoord genieten! Laten we aan de slag gaan!

De boodschappen voor 10 stukken:

  • 100 gram medjoul dadels
  • 265 gram zwarte bonen (uitlekgewicht)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 scoop Shakeplus Chocolade shakepoeder
  • 2 eieren
  • 10 gram baking soda
  • 2 el agavesiroop

Aan de slag:

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Ontpit de medjoul dadels en week deze een minuut of tien in heet water. Spoel de zwarte bonen goed af en laat deze uitlekken.

Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot het een egaal en plakkerig beslag is. Bekleed nu een brownievorm met een vochtig papiertje. Het beslag is genoeg voor een halve brownievorm. Je kunt dus de helft opvullen met een gekreukeld bakpapiertje, voordat je het vochtige bakpapier verdeelt over de vorm.

Bak de brownie af in het midden van de oven voor een minuut of 15. De brownie mag nog best een beetje klef van binnen zijn. Vind je het te klef, dan bak je de brownie wat langer.

Snijd in 10 stukken en serveer een stukje bij de koffie of thee.

Wat wat je niet nodig hebt, vries je in!

De Brownie

Delen:

Plaats een reactie