SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Boerenkool: gezond en krachtig

0

Boerenkool is een van de krachtigste en gezondste groenten van de wereld! Het wordt al sinds het begin van onze jaartelling gegeten en zit zo vol met voedingsstoffen dat als je het regelmatig eet het flinke voordelen voor je gezondheid heeft.

We eten tegenwoordig veel bewerkte producten, suiker en vet en dat heeft tot gevolg dat ons lichaam verzuurt. Boerenkool helpt die verzuring tegen te gaan, net als onder andere spinazie, cayennepeper, uien en broccoli.

Boerenkool is gezond!

Het bevat enorm veel voedingsstoffen: vezels, ijzer, calcium, vitamines B6, A, C, en K, magnesium, kalium en maar 36 calorieën per 100 gram. Verder is het een uitstekende bron van anti-oxidanten en werkt het ontstekingsremmend. En dat allemaal voor zo’n simpel plantje!

Eet het of drink het

Je kunt het natuurlijk verwerken in een stamppot, maar de werking is nog sterker als je het rauw eet of drinkt. De voedingsstoffen blijven dan beter bewaard. Je kunt boerenkool namelijk prima in een smoothie verwerken of er sap van maken met een juicer. Je kunt zelfs een paar blaadjes rauw door een salade heen doen. Heb jij nog een leuke manier om het te eten? Laat het ons even weten!

Delen:

Plaats een reactie