SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Bloemkoolrijst met kip en groenten

0

Bloemkoolrijst is een ideale vervanger voor gewone rijst en aardappelen als je koolhydraat-arm wilt eten. Het is zeer eenvoudig te bereiden, erg gezond én lekker. We laten je een simpel maar smaakvol recept zien en natuurlijk hoe je deze koolhydraat-arme rijst van bloemkool maakt.

Bloemkoolrijst maak je zo

Eerst haal je de groene bladeren en de harde stronk van de bloemkool. Snijd de bloemkool vervolgens in stukken en was ze goed, dep vervolgens droog. Doe de stukken in een keukenmachine en hak deze fijn. Een staafmixer gebruiken kan ook, zorg wel dat je niet te lang hakt, je krijgt anders puree.

De bereiding

Je kunt het op verschillende manieren bereiden:

Stomen: 5 tot 7 minuten in de stoompan
Magnetron: 5 tot 7 minuten op middelhoge stand, zonder water
Roosteren: rooster kort in een pan met een klein beetje boter of olie
Oven: in de oven op bakpapier 12-15 minuten garen, schep een paar keer om

Je kunt de bloemkoolrijst tot 4 dagen bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast, je kunt dus gerust voor meerdere maaltijden maken.

Recept bloemkool rijst met kip en groenten

Dit heerlijke, maar eenvoudige recept is een handomdraai op tafel te zetten. Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200gr bloemkoolrijst
  • 200gr broccoli
  • 100gr tomaten
  • 50gr ui
  • 50gr paprika
  • 200gr kipfilet in stukjes
  • scheutje olijfolie
  • peperen zout naar smaak
  • 1 teentje geperste knoflook

De bereiding:

Bak de gezouten kip in een beetje olijfolie even aan en voeg dan de groenten toe. Als de kip bijna gaar is en de groenten nog een beetje stevig voeg je de bloemkoolrijst toe. Bak nog een paar minuten terwijl je het goed omschept. Breng op smaak met een beetje peper en zout naar smaak of voeg wat van je favoriete kruiden toe.

Dit gerecht kan iedereen maken en zit vol belangrijke voedingsstoffen. We horen graag wat je er van vindt!

Delen:

Plaats een reactie