Koolhydraatarm Recept: Kipfilet Met Verse Groenten

Deel met vrienden

Koolhydraatarm Recept: Kipfilet Met Verse Groenten

Als je gezond wilt eten is het verstandig om de koolhydraten te beperken. Kies voor mager vlees en lekker veel verse groenten. Lichte maaltijden passen ook prima in je eetpatroon als je wilt afvallen. Daarom delen we een koolhydraatarm recept met kipfilet en verse groenten met je. Zo maak je snel en gemakkelijk een heerlijke maaltijd vol eiwitten, vitaminen en mineralen.

Wat heb je nodig en hoe maak je dit recept klaar? Naast de kipfilet kun je zelf je favoriete groenten kiezen. Bijvoorbeeld broccoli, dat bevat veel vezels. Groenten bevatten vitaminen, mineralen en vezels en zijn zeer laag in calorieën. Bekijk hier het aantal calorieën in groenten. Daar kun je gerust wat extra van nemen. In deze handige seizoenskalender kun je zien welke groenten en fruit er per seizoen het lekkerst zijn.

In dit voorbeeld hebben we de volgende ingrediënten gebruikt voor 2 personen:

  • 500g Kipfilet
  • 2 Grote rode paprika's
  • 2 Grote oranje paprika's
  • 100 Gram sperziebonen
  • 1 Grote ui
  • 1 Klein bosje lente-ui
  • Snufje peper en zout
  • Klein scheutje olijfolie
  • Scheutje sojasaus (optioneel)

Het klaarmaken is heel eenvoudig en zo gedaan:

Haal de kipfilet een half uurtje voor het bereiden uit de koelkast. Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met een beetje peper en zout. Verhit in een wok of grote koekenpan een scheutje olijfolie. Als de olie goed heet is braad je de stukjes kipfilet even aan op hoog vuur.

Snij de paprika in reepjes, de ui in halve ringen en de lente-ui in stukjes. Bewaar een beetje van het groene gedeelte ter decoratie. Voeg nu de groenten toe en roerbak het geheel een minuut of 5-6 op middelhoog vuur. Voeg eventueel op het laatst een klein scheutje sojasaus toe voor extra smaak.

Doe de kip met groenten op een leuk bord en bestrooi het met wat groen van de lente-ui. Deze heerlijke maaltijd vult goed, bevat veel bouw- en voedingsstoffen en is laag in calorieën. Door lekker te variëren met de groenten die je toevoegt kun je dit gerecht regelmatig klaarmaken. Ideaal als je nog wat groenten hebt liggen die je wilt opmaken. Probeer het zeker eens uit!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen