SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Blijf slank met varkenshaas

0

Ben jij ook dol op varkensvlees? Als je op je gewicht wilt letten zijn spek, worstjes en ham niet aan te raden, maar er is gelukkig varkenshaas, een stuk varkensvlees dat weinig vet bevat en ontzettend lekker smaakt! We zullen je tips geven om te zorgen dat je het goed kunt klaarmaken, het kan namelijk snel droog worden. Door het vlees te marineren geef je het meer smaak en blijft het sappig.

Gegrilde varkenshaas

Aangezien het weer beter weer wordt zullen we vaker de tuin in gaan en de barbecue tevoorschijn halen. Naast de gebruikelijke kipvleugel en sparerib kun je ook prima een varkenshaasje op de grill of barbecue klaarmaken.

De varkenshaas heeft een dik en een dun gedeelte. Vouw het dunne gedeelte even om zodat het stuk vlees overal even dik is. Zet het vast met een prikkertje. Grill alle kanten een minuutje op het heetste deel van de barbecue en laat daarna nog een paar minuten doorgaren. Druk er met je vinger op en als de varkenshaas nog een klein beetje in te drukken is, is het gaar. Van binnen mag het nog een beetje rosé zijn.

Gemarineerde varkenshaasjes

Je kunt dit heerlijke stukje varkensvlees perfect marineren. Gebruik de kruiden die jij lekker vindt, wat ketjap, knoflook, olijfolie en citroensap en laat het vlees 4 tot 6 uur in de marinade liggen. Het vlees krijgt niet alleen een heerlijke geur en smaak, maar blijft ook beter sappig tijdens het bereiden. Een frisse salade erbij en smullen maar!

Delen:

Plaats een reactie