SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Belangrijke feiten over eiwitten

0

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor het menselijk lichaam. Er is veel over gezegd en geschreven, maar wat is er nou precies waar? Zijn alle soorten eiwitten hetzelfde? Welke soort is nou het best voor je? Wie hebben het nodig? Hier lees je de feiten over eiwitten.

Zijn alle eiwitten hetzelfde?

Nee! Absoluut niet. Er zijn vele soorten eiwitten op moleculair niveau. Vaak besproken onderwerpen zijn of isolaat of concentraat beter is, snel werkende of langzaam vrijkomende en of wei of caseïne beter is. Het antwoord is dat de combinatie het beste is.

Zijn veel eiwitten slecht voor je nieren?

Niet waar! Je kunt makkelijk flinke hoeveelheden eiwitten tot je nemen. Natuurlijk moet je niet iedere dag een paar potten proteïnepoeder nemen, maar dat was je ook vast niet van plan. Het is wel belangrijk om veel water te drinken als je veel eiwitten tot je neemt. Al is het sowieso toch al aan te raden om veel water te drinken.

Worden eiwitten afgebroken bij verhitting?

Nee! Dat is onmogelijk. Als je bijvoorbeeld een biefstuk bakt, maakt het voor de eiwitten niet uit of je hem rood of doorbakken eet. Ook als je bijvoorbeeld eiwitkoekjes bakt zal er na het bakken gewoon nog evenveel eiwit in zitten.

Garandeert een eiwitrijk dieet gewichtsverlies?

Nee. Het is wel zaak dat je in beweging komt. Als je de extra eiwitten niet gebruikt zal je lichaam deze net zo verwerken als koolhydraten en als vet op je lichaam terecht komen.

Kun je meer dan 30 gram eiwitten tegelijk verwerken?

Ja! Als je meer neemt duurt het alleen wat langer voordat het verwerkt is. Bij een normale maaltijd duurt het meer dan 5 uur voordat alles verwerkt is en in de tussentijd komen er nog steeds voedingsstoffen vrij.

Zijn eiwitten gevaarlijk voor kinderen?

Nee, kinderen hebben zeker eiwitten nodig. Vooral vanaf 18 maanden als ze een flinke groei doormaken en nieuwe spieren aanmaken. Ze hebben eiwitten dan absoluut nodig. Suikers en vetten zijn eerder zaken die je niet teveel aan je kinderen wilt geven.

Zoals je ziet hebben we dus allemaal eiwitten nodig. De feiten over eiwitten laten duidelijk zien waarom. Zorg dus voor voldoende eiwitten in je voedingspatroon!

Delen:

Plaats een reactie