SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

Afvallen met koolhydraatarme maaltijdshakes

0

Veel mensen die willen afslanken doen dit door de koolhydraten te beperken. Wat daar goed bij kan helpen zijn koolhydraatarme maaltijdshakes zoals Shakeplus. Wil je een extreem koolhydraatarm dieet volgen? Maak je shakes dan in plaats van met halfvolle melk bijvoorbeeld klaar met ongezoete amandelmelk, dit bevat geen koolhydraten. Daarnaast neem je dan een lichte avondmaaltijd. Mager vlees, vis of kip, veel verse groenten en beperk je de koolhydraten (aardappelen, pasta, rijst, brood).

Afvallen met koolhydraatarme maaltijdshakes

Onze coaches hebben al veel mensen geholpen hun doel te bereiken door het volgen van ons afslankprogramma. We horen vaak dat mensen een koolhydraatarm dieet lastig vinden omdat je weinig kunt variëren. Shakeplus is volgens deze mensen ideaal omdat je een shake op 1001 manieren kunt klaarmaken. Het programma werkt heel eenvoudig. Vervang 2 maaltijden per dag door Shakeplus en eet daarnaast 1 lichte maaltijd. Indien nodig kun je 2 gezonde tussendoortjes nemen. Als tussendoortje kun je bijvoorbeeld wat plakjes magere vleeswaren, een plakje kaas of een gekookt eitje nemen.

Waarom een koolhydraatarm dieet?

Waarom zou je nou precies een koolhydraatarm dieet willen volgen? De reden is dat je lichaam sneller vet kan verbranden als je de koolhydraten beperkt. Bepaalde koolhydraten zoals brood, pasta, rijst en suikers worden namelijk snel verteerd en zorgen voor een piek in je insuline. De koolhydraten worden snel omgezet in energie, dat noemen we glucose. Insuline transporteert glucose naar je lever en spiercellen, dat is belangrijke energie. Helaas gaat het teveel aan energie naar je vetcellen! Je lichaam slaat het teveel aan koolhydraten graag op als reserve. Teveel koolhydraten eten zorgt dus voor meer opslag van vet!

Het beperken van koolhydraten zorgt er dus voor dat je minder overtollige energie hoeft op te slaan, zonder dat je je futloos gaat voelen. Hoe strenger je voor jezelf bent, hoe sneller je resultaten ziet. Er zijn verschillende gradaties koolhydraatarme diëten. Deze zullen we hieronder beschrijven.

Koolhydraatarme diëten in verschillende gradaties

Normaal koolhydraatarm dieet

Dit is het koolhydraatarme dieet zoals het als eerste bedacht is. Tijdens dit dieet consumeer je dagelijks tussen de 100 en 150 gram koolhydraten. Op de etiketten van wat je tot je neemt kun je eenvoudig de koolhydraten optellen. Fruit en groenten eten is prima, daarnaast eet je ook zaden en noten. Ook brood, pasta, rijst en aardappelen staan op je menu. Je geniet met mate van producten die koolhydraten bevatten, maar beperkt ze voldoende om af te vallen.

Fanatiek koolhydraatarm dieet

Als je graag wat sneller resultaat wilt kun je het aantal koolhydraten verminderen. Met dit fanatieke dieet neem je tussen de 50 en 100 gram koolhydraten per dag. Dat is niet heel veel, maar prima te doen. Het grootste deel van de koolhydraten haal je nu uit fruit, groente, zaden en noten. Je neemt af en toe wat pasta, haver of aardappelen, maar beduidend minder dan bij het normale koolhydraatarme dieet.

Extreem koolhydraatarm dieet

Als je echt veel vet wilt verbranden kun je voor het extreem koolhydraatarme dieet kunnen gaan. Hiervoor is wel de échte wil en discipline nodig. Je neemt nu dagelijks maar 20 tot 50 gram koolhydraten tot je. Niet volledig zonder koolhydraten, maar veel scheelt het niet. Groenten, zaden en noten eet je nog, maar zelfs fruit wil je al zeer beperken. Een banaan bijvoorbeeld bevat erg veel koolhydraten. (zo’n 18% suiker)!

Aantal koolhydraten in een Shakeplus maaltijdshake

SmaakKoolhydraten per 26gr poeder
Shakeplus Banaan4,9
Shakeplus Aardbei4,3
Shakeplus Cappuccino3,3
Shakeplus Chocolade2,6
Shakeplus Vanille2,2

De fruitsmaken worden op smaak gebracht met echt fruit en bevatten daardoor meer koolhydraten dan de andere smaken. Desondanks passen alle smaken binnen een koolhydraatarm dieet. Hier vind je het etiket van Shakeplus.

Zo kun je koolhydraatarme maaltijdshakes klaarmaken

Een Shakeplus shake kun je op heel wat verschillende manieren klaarmaken. Ze zijn dan ook geschikt voor elke gradatie koolhydraatarm dieet. Ons standaard advies is om de shake klaar te maken met melk of yoghurt, deze vloeistoffen bevatten koolhydraten van de natuurlijke melksuikers in melk.

Melk en yoghurt bevatten 4,5 gram kh per 100ml en 11.25 gram kh per 250ml.

Plantaardige varianten bevatten een stuk minder koolhydraten:

Provamel soya melk ongezoet bevat 0.1kh per 100ml
Provamel soya yoghurt bevat 0.5kh per 100ml
Alpro Soya melk (original) 2.3kh per 100ml
Provamel Amandeldrink bevat 2.7kh per 100ml

De hoeveelheid koolhydraten en calorieën per vloeistof kan verschillen per merk, bekijk dus altijd even het etiket.
Een andere mogelijkheid is om de shake klaar te maken met 250ml water en 25 a 30 gram micellaire caseïne, dit bevat ongeveer 2.2 gram kh per 25 gram. De totale eiwitten in de shake zijn dan hoog, maar de koolhydraten heel laag.

Recepten

Hieronder een aantal recepten die erg weinig koolhydraten bevatten:

250ml provamel soya yoghurt
1 maatschep Shakeplus aardbei
bevat 5.5 gram koolhydraten

300ml provamel soya melk
1 maatschep Shakeplus vanille
bevat 2.6 gram koolhydraten

250ml provamel amandeldrink
1 maatschep Shakeplus cappuccino
bevat en 9.3 gram koolhydraten

250ml water
1 maatschep Shakeplus aardbei
30 gram micellaire caseine
7.1 gram koolhydraten

1 Shakeplus maatschep is 26 gram. Hier vind je meer recepten.

Tips voor koolhydraatarme maaltijden

Mocht je het lastig vinden om naast de shakes ook een koolhydraatarme avondmaaltijd klaar te maken kun je de volgende recepten eens proberen. De combinatie van koolhydraatarme maaltijdshakes van Shakeplus en deze koolhydraatarme maaltijden werkt uitstekend.

Recept voor bloemkoolrijst met kip en groenten
Recept voor gegrilde kip op Mexicaanse wijze
Omelet met verse groenten
Zo kun je een gezonde maaltijdsalade samenstellen

Liever een kant en klaar recept voor salade?

Lichte maaltijdsalade met tonijn
Recept Mexicaanse kip salade
Eenvoudige kipsalade

Coaching ter ondersteuning

Shakeplus biedt gratis coaching om jou te helpen met het behalen van je gewenste resultaten. Wil je graag gebruik maken van deze coaching, vul dan het volgende formulier in en we nemen contact met je op. Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje op info@shakeplus.nl!

Delen:

Plaats een reactie