SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

5 voedingsmiddelen voor snelle stofwisseling

0

Sommige mensen hebben van nature een trage stofwisseling en hebben daarom meer moeite met het bereiken en behouden van het juiste gewicht. Om het voor die mensen wat makkelijker te maken hebben we hier 5 voedingsmiddelen die zorgen dat ook die mensen een snelle stofwisseling krijgen en zo makkelijk slank te worden en blijven.

1. Bruine rijst

Bruine rijst is beter dan de bewerkte witte rijst, omdat het nog het vliesje heeft. Het kost je lichaam meer moeite om dit te verwerken en daarom verbrand je meer calorieën. Daarnaast bevat bruine of volkoren rijst veel proteïne, calcium en vezels. Ga dus voor volkoren of zilvervliesrijst!

2. Eiwitten

Het wit van eieren bevat veel proteïne, is laag in calorieën en bevat geen vet. Het zit vol aminozuren en dat helpt om je stofwisseling op peil te houden. Ook voorkomt het een hongergevoel waardoor je minder trek in tussendoortjes hebt.

3. Kipfilet

Kipfilet is erg mager vlees. Het bevat veel eiwitten en ijzer. Als je dagelijks genoeg ijzerrijk voedsel tot je neemt voorkom je dat je stofwisseling trager wordt. Als je traint om gespierder te worden is gegrilde kipfilet een absolute aanrader.

4. Chilipepers voor snelle stofwisseling

Chilipepers bevatten Capsaïcine, een stofje dat je stofwisseling versnelt. Verder kan het helpen om je glucose en cholesterolniveau op het juiste peil te houden. Ook helpt het je eetlust te beteugelen waardoor je minder trek in tussendoortjes hebt.

Alsof dat niet genoeg is helpt het je lichaam met het vrijgeven van endorfine, een stofje waardoor je je fijner voelt. Voeg dus regelmatig wat gehakte chilipepers aan je maaltijd toe!

Water

Dit komt bij veel van onze onderwerpen terug en dat is niet zonder reden. Zonder schoon water kan je lichaam simpelweg niet goed functioneren. Drink dagelijks zo’n 1,5 tot 2 liter water zodat je lichaam zijn werk kan doen. Het helpt voor een snelle stofwisseling, bij je spijsvertering en bij het sporten hebben je spieren voldoende water nodig om optimaal te kunnen werken.

We hopen dat je met deze tips betere resultaten zult bereiken op weg naar jouw ideale lichaam!

Delen:

Plaats een reactie