SHAKEPLUS, DE MAALTIJDSHAKE
OP NATUURLIJKE BASIS

Meer info of bestellen? Klik hier

10 redenen waarom je lichaamsvet vasthoudt (deel 2)

0

Onlangs hebben we het al gehad over redenen waarom je lichaamsvet vasthoudt. We hebben toen de eerste 5 redenen laten zien, hier komen de volgende 5.

6. Teveel cardio training

Er zijn heel veel mensen die iedere week vele uren aan cardio training besteden, maar geen resultaten krijgen. Teveel cardio leidt tot de overproductie van het hormoon cortisol in je lichaam, hetgeen leidt tot meer buikvet en diverse gezondheidsproblemen. Doe in het begin 1 á 2 trainingen per week en voeg langzaam wat tijd toe aan elke sessie. Als je resultaten verslappen kun je een extra training inlassen.

7. Je bent te gestrest

Als je gestrest bent produceert je lichaam ook meer cortisol. Zoals we in het vorige punt al gezien hebben leidt dat tot meer buikvet. De meeste gestreste mensen zijn de hele dag gestrest waardoor hun cortisol niveau de hele dag hoog is. In dat geval krijg je meer lichaamsvet, zelfs als je eetpatroon en training goed is.

8. Gebrek aan slaap en rust

Nog even terugkomend op het verhaal hierboven, een gebrek aan slaap en rust leidt ook tot een verhoogd cortisol niveau en zonder genoeg slaap kan je lichaam niet herstellen. Als je weinig slaapt vermindert je insuline gevoeligheid ook. Dit houdt in dat het waarschijnlijker is dat je lichaam vet gaat vasthouden. Deze situatie is natuurlijk niet ideaal als je vet wilt verbranden. Zorg dus dat je genoeg slaap krijgt, het liefst minimaal 7 uur.

9. Niet genoeg water drinken

Wist je al dat water helpt om je stofwisseling te verbeteren, je lichaam schoonmaakt en zorgt dat je minder hongergevoel hebt? Je lichaam heeft water nodig voor alle processen en functies, dus ook voor het proces van vet verbranden. Een lichaam dat genoeg water krijgt zal dat proces sneller en efficiënter afhandelen.

10. Geen regelmaat

Dit is een zeer belangrijk punt. Als je geen regelmaat in je leven hebt en niet met regelmaat aan de vorige 9 punten werkt zul je jouw doel niet bereiken. Er is nou eenmaal wat voor nodig om je lichaam permanent te laten veranderen. Zorg dus dat je alle punten in de gaten houdt en je zult het lichaam krijgen waar je van droomt.

Loop alle punten even na en kijk wat jij moet aanpassen om betere resultaten te krijgen. Heel veel succes!

Delen:

Plaats een reactie