Frittata Met Snijbiet en Linzen

Deel met vrienden

Frittata Met Snijbiet en Linzen

Een frittata is een soort omelet, maar dan gevuld met allerlei lekkers! Het is makkelijk en snel klaar te maken, en zit bomvol goede voedingsstoffen. Deze variant bevat door de linzen nóg meer eiwitten, wat zorgt voor een lang verzadigd gevoel.

Porties: 1

Calorieën: 563 per portie
Eiwitten: 27 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vetten: 31 gram

Ingrediënten

  • 1,5 Ei
  • 125g Cherry tomaatjes
  • 215g Snijbiet
  • 35g Rode linzen
  • 50g Mozzarella
  • 1 Ui
  • 1 el Bakolie
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Was de linzen goed en kook ze vervolgens in 10 minuten gaar in een klein pannetje (al kokend) water. Giet het water af en snipper de ui. Was de snijbiet goed schoon en haal de bladeren van de stelen, zorg dat de snijbiet niet te nat is, dep het eventueel droog. Snijd het blad in reepjes en de stellen in kleine blokjes. Houd de stelen en bladeren nog apart van elkaar. Snijd de cherry tomaatjes in halfjes en laat de mozzarella uitlekken.

  3. Verwarm een koekenpan met wat olie en fruit de ui 1 a 2 minuutjes. Voeg de stelen van de snijbiet bij de pan en bak dit een paar minuten mee. Voeg nu ook het blad en +/- 200 g van de tomaatjes toe. Voeg de linzen toe en roer het geheel door elkaar.

  4. Klopt de eieren in een schaaltje samen met de kruiden (naar smaak). Voeg de inhoud van de pan in een ovenschaal en schenk hier de geklopte eieren overheen. Zorg dat zowel de groenten als de eieren goed over de schaal zijn verdeeld. Leg de mozzarella in plakjes bovenop het geheel en garneer met de overgebleven cherry tomaatjes.

  5. Laat het geheel 10 tot 15 minuten in de oven bakken totdat de mozzarella er mooi gesmolten uitziet. En nu smullen maar!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen