Bloemkoolpuree Met Kip & Feta Crumble

Deel met vrienden

Bloemkoolpuree Met Kip & Feta Crumble

Dit recept is perfect om bij op te warmen op een grijze herfstdag. Door de puree van bloemkool te maken in plaats van aardappelen is hij ook nog eens hartstikke verantwoord.


Porties: 1

Calorieën: 523
Eiwitten: 60 gram
Koolhydraten: 11 gram
Vetten: 23 gram

 

Ingrediënten

  • 1/2 Bloemkool
  • 2 Kippendijen (ongeveer 150g)
  • 1 el Ricotta
  • 1/4 ui
  • 1/2 el Groentebouillonpoeder
  • 1 tl Oregano (gedroogd)
  • 25g Feta
  • 15g Amandelen (ongezouten, ongebranden)
  • 10g Peterselie (vers)

Bereidingswijze

  1. Voeg 700 ml water met 1 el groentebouillon in een pan en breng dit aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook voor ongeveer 15 a 20 minuten tot ze mooi zacht zijn.

    Verhit wat olie in een pan en bak de kippendijen hierin gaar aan beide kanten tot ze een mooi donkerbruin kleurtje hebben. Snipper een halve ui en bak deze in de laatste 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met wat oregano, peper en zout.

  2. Snijd nu de peterselie fijn, hak de amandelen in mini stukjes en verkruimel de feta. Kneed het kort samen tot een kruimelig goedje. (Je kan de ingrediënten ook samen in een keukenmachine blenden tot een grove crumble).

  3. Giet de bloemkool goed af en pureer samen met de ricotta tot een mooie puree. Serveer de puree nu op twee borden en leg hier de kip overheen. Sprenkel uiteindelijk de feta crumble over het geheel en voilà, genieten maar!

Winkelwagen

×

Subtotaal

Afrekenen